Ludo Somers

Afgestudeerd in 1986 aan de KULeuven , heb ik mij de laatste 33 jaar bekwaamd in het behandelen van chronische en acute pijnen van het bekken en de wervelkolom. De essentie is om onevenwichten te vinden die een vlot functioneren van uw lichaam in de weg staan.

De bedoeling is om door eventuele manipulaties en /of mobilisaties, rekkingen, actieve oefeningen en facilitatietechnieken een optimaal herstel van uw lichaam te bewerkstelligen, hierbij rekening houdend met uw behoeften, beperkingen en verwachtingen. Zodat u zich in uw doen en laten vrij kunt bewegen, zonder pijn en zodat u ’s nachts kan genieten van een goede nachtrust.

Verder probeer ik IEDEREEN aan het wandelen, lopen of fietsen te krijgen! Het is de meest rendabele vorm van beweging. De sportzaal begint aan uw voordeur en eindigt daar ook. Wandelen , lopen en fietsen zijn geen dure sporten en zeer efficiënt naar conditieopbouw en geven maximale mentale en fysieke ontspanning in de buitenlucht. Ze vergen geen afspraak en kunnen dus op elk vrij moment beoefend worden. Zij kunnen perfect gecombineerd worden met eender welke ploegsport of andere sport die je erbij wil doen!

Voor zij die iets meer willen en graag wat competitiever worden, begeleiden we u graag dat stapje hoger.

Als ex-voetballer begon ik na mijn actieve voetbalcarrière te fietsen en te lopen. Lange afstandsmountainbiken en -lopen werden mijn uitdagingen. Met 55 marathons op de teller meen ik te mogen stellen dat ik u als ervaringsdeskundige begeleid, mocht dit ook een droom van jou zijn. Niet met strakke schema’s maar wel met voor u bereikbare trainingen en doelen, al naargelang uw doel en , niet onbelangrijk, de limieten van uw lichaam.

De uitdrukking “ MENS SANA IN CORPORE SANO “ is 2000 jaar oud maar eens te meer brandend actueel. Wij helpen u graag op uw weg er naartoe!

Hoofdopleidingen:

– Licentiaat in de kinesitherapie aan KU Leuven in 1986

– Osteopathie aan VUB/ULB in 1991

e-mail: somers.kine.bvba@telenet.be