Marthe Van Gysegem

Al van jongs af aan is sporten mijn favoriete bezigheid. Ik begon op mijn 6jaar bij de atletiekclub SGOLA in Boechout en ging later sportwetenschappen studeren in het atheneum van Mortsel. Ook bij mijn keuze voor het hoger onderwijs stond beweging centraal. Door mijn groeiende interesse in biologie en het menselijk lichaam specifiek, koos ik voor de opleiding Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de KULeuven.

Ik volgde stage bij Ludo Somers in mijn 1ste masterjaar en leerde heel wat bij van hem qua technieken en in omgang met patiënten en hun pijn. Na het afwerken van mijn studies, trok ik enkele maanden naar het buitenland en sinds juni 2015 vervolledigde ik het team in Lint, later ook in Boechout.

Zowel op persoonlijk als op professioneel vlak hou ik ervan doelen op te stellen en hiernaar toe te werken. Zo heb ik al enkele halve marathons gelopen, maar zou ik graag ooit een volledige marathon op mijn palmares zetten.

De laatste jaren ben ik meer en meer geïnteresseerd geraakt in het verband tussen voeding, sport, levensstijl en chronische pijn. Chronische pijn is de meest voorkomende klacht in België en dus ook in onze praktijk. Ik geloof dat wij als kinesist een heel belangrijke rol spelen in de behandeling van dit probleem, omdat wij patiënten frequent terugzien en zo veel info en vertrouwen krijgen. Ik denk hier aan pijneducatie, bewustwording van spanning/ontspanning, belang van variatie in houding & beweging en advies in het kader van voeding & levensstijl.

Hoofdopleidingen:

– Master in revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan KULeuven in 2015

– Postgraduaat in Manuele therapie aan Universiteit Gent in 2018

Belangrijkste bijscholingen:

– Inleidende cursus Manuele therapie en weke delen technieken in de osteopathie in 2016

– Functional taping : elastic, non-elastic and kinesiotaping in 2016

– Mulligan Manual Therapy concept in 2020

Beschikbaarheid:

– In Lint op maandag, woensdag en vrijdag

– In Boechout op dinsdag en donderdag

e-mailmarthevangysegem@hotmail.com